Home

Ik wil meehelpen

Spelonderdelen maken die goed werken, leuk zijn om mee te spelen en er ook nog goed uit zien is een gigantische klus. Het werk is eigenlijk in twee soorten te verdelen. Het eerste is het bedenken van leuke en leerzame spellen met verantwoorde inhoud voor de juiste doelgroep. De tweede is het maken van de bedachte spellen, het programmeren daarvan. Op beide gebieden is hulp zeer welkom. Ik doe het nu (nagenoeg) alleen en dan duurt het allemaal erg lang. Als er meer mensen mee bezig zijn gaat het niet alleen sneller maar, en dat is misschien nog wel belangrijker, er ontstaan meer ideeën.

meehelpen

Wat is het uiteindelijke doel?

Het zou mooi zijn als op deze plek bedenkers en makers van spellen elkaar gaan vinden. De bedenkers van spellen en spelinhoud brengen (vanuit hun vakinhoudelijke achtergrond) ideeën aan en enthousiaste programmeurs maken daar een programma(onderdeel) van. In de ideeënbus kan je zien welke spellen gemaakt kunnen worden (de ideeën) en wie met een spel bezig is om het te maken. Als je een idee hebt (ja, dat heb ik!)of het idee van een anders wilt uitwerken kan je dat mailen naar edubas. Dat wordt dan opgenomen in de ideeënbus.

Direct door naar de ideeënbus

Meehelpen met bedenken van spelinhoud

Als je op dit gebied wilt meehelpen kan je denken aan de volgende zaken
  • Bedenken van nieuwe spellen(ja, ik heb een idee!)
  • Aanvullen van inhoud van bestaande spellen
  • Verbeteren van de inhoud van bestaande spellen
Voor het meehelpen aan bestaande spellen heb je wat praktische informatie nodig. Dat is nog niet voor alle spellen uitgewerkt (die linkjes werken nog niet). Er wordt continu aan uitbreiding gewerkt.
Bij verbeteren van inhoud kan je denken aan het (laten)wijzigen van bestaande inhoud omdat deze niet correct is, of niet thuishoort in dat onderdeel of niet is ingedeeld in het juiste niveau, of....

Meehelpen met programmeren

Wil je meehelpen spellen te programmeren dan kan dat. Je kunt het beste onderstaande spullen downloaden. Het eerste is het document "Hoe het werkt" waarin beschreven staat hoe het werkt en wat jij moet doen als je een nieuw spel wil toevoegen aan de site. De tweede is een zip-file ("Hoe het werkt-een voorbeeld.zip") met daarin de code van het spel "ABC-spelling (Wat is het juiste woord)". Met deze voorbeeldcode en het document moet het mogelijk zijn een nieuw spel te maken. Wil je eerst wat zaken uitproberen voordat je echt aan de bak gaat dan kan dat ook. Staat beschreven in het document "Hoe het werkt" (laatste pagina).

Contact opnemen met EDUBAS

Iets vragen, iets opsturen of gewoon reageren? Hieronder staan mijn contactgegevens.


Adres:

Henk Haverkort
Wilsstraat 38
9731 MS Groningen