Welkom bij Edubas. Kies uit één van onderstaande onderdelen
HOME       Ik wil meehelpen!
ABC - Taal
Groep 3-4
Zet de letters in de goede volgorde

Klik op het plaatje en luister naar het woord. Zet dan de letters in de goede volgorde. Als dat is gelukt wordt het woord van het plaatje opnieuw uitgesproken.

Wat is het juiste woord?

Als je drie bent geweest wordt je dan vier of fier jaar? Is het in de winter nu kaud of koud? Denk goed na en klik op het goede woord.

Zet de goede woorden bij elkaar

Een koe kan je melken en slapen doe je in een bed. Koe en melken horen daarom bij elkaar en slapen en bed ook. Probeer de woorden die bij elkaar horen naast elkaar te zetten.

Groep 5-6
Wat betekent dit woord?

Weet jij wat een fluitketel is en ken je hutspot? In dit spel zie je steeds een woord met daarbij drie betekenissen. Er is natuurlijk maar één goed, maar welke?

Groep 7-8
Wat is het juiste woord?

Als je in een put roept hoor je dan je echo of je eggo? Gebruikt een timmerman een beitel of een bijtel. Denk goed na en klik op het goede woord.

Ken je dit spreekwoord?

Als je op je vader of moeder lijkt wordt er wel eens gezegd "De appel valt niet ver van de boom". Hier zie je een beschrijving van een situatie en dan moet jij zeggen welk spreekwoord of gezegde daar bij hoort.

123 - Rekenen
Groep 3-4
Beestjes tellen

Kan jij al tot tien tellen? Kijk dan hoeveel vissen of andere beestjes je ziet en klik op het juiste cijfer.

Getallenlijn

Weet je het antwoord op deze som: 6 + 7 = ? Daar kom je vast wel uit maar met de hulp van de getallenlijn wordt het een stuk gemakkelijker. Je kan oefenen met sommen tot 10 en tot 20. Op niveau 3 moet je getallen van elkaar aftrekken.

Groep 7-8
Verhaaltjessommen

Weet jij hoe je de gemiddelde temperatuur van een week moet berekeken? Vind je dat moeilijk of juist leuk dan is dit spel echt iets voor jou.

Overig
Match
Welke plaatjes horen bij elkaar?

Je ziet plaatjes aan de linkerkant en aan de rechterkant, maar welke horen bij elkaar? Klik er op en je weet het.